Östersund, a winner!

Ja detta är en riktigt varm dag må jag säga! Gick upp ganska tidigt idag för att åka in till stan och gå på det här gratisfikat som var idag. Gevalia bjöd alla på gratis kaffe och kaka, grejen var att så många som möjligt skulle komma för att  slå rekord i sveriges största fika! Vi tävlade mot sundsvall och jag lästa nu att ÖSTERSUND VANN!!!!
VI SLOG TILL OCH
MED DET SVENSKA FIKAREKORDET! 3567 stycken fikade i badhusparken idag! Hoppas vi håller rekordet, vi är ju bara så bäst! :P
Åkte hem med bussen till Oviken för ett tag sen och kom hem typ nyss, nu ska jag gå ut och lägga mig och glassa lite i solen. Ikväll är det Fröjdholmen som gäller, det är dans till Mickeys på dansbanan och på gamla dansbanan är det pub och DJ. Jag ska jobba i puben ikväll och det är alltid kul att jobba där! :P Så kom till Fröjdholmen ikväll! :D

               











                                          

A calm friday

Ja kvällen blir lugn! Inget festande för min del! Alla ska på den där jäkla sommarfesten ikväll men vissa är ju inte 18 så man kommer ju inte in, så äre. Jag får däremot njuta av min 17-årstid ett tag till och ha kul ändå! :P
Igår serverade jag på mösspåtagningsbalen och det var jättekul! Det var runt 460 personer som kom dit så det var ganska mycket förberedande! Till förrätt var det nån tunnbrödrulle med lax i, till varmrätt var det fläskfilé med potatisspett och grönsaksspett och till efterrätt var det vit chokladmousse med jordgubbar och champagne, en riktigt mumsig meny!
De efterrätter som blev kvar fick vi äta upp och det var riktigt smarrigt! Kom hem lite efter 11 nån gång så det var helt okej, vi fick ledigt idag också för det så det var lugnt värt de! :P Plus att vi får en biobiljett också! :) Ett år kvar, sen är det vi som sitter där istället! ;)
Idag sov jag jättelänge, riktigt skönt! Idag blev det en sväng på stan också, tänkte köpa mig ett par byxor men det fanns ju ingen storlek som passade bra så då blev jag less och gav upp. Får ta de till veckan som kommer istället :)
Jag är förkyld också så jag har ingen smak! Skittråkigt! Det som är så gott att äta! Har ingen matlust bara för de :/
Ikväll blire till att va i lägenheten med några kompisar, får väl hitt på någe roligt att göra! :)



*

"Ljuv,
genom en spegel,
lyser månen i augusti.

Liksom vindar lyfter segel,
blåser vinden ljum i själen.
Du är drömmen - dömd att jaga,
dina läppar, dina ögon ...
Du är vacker som en saga,
men i min verklighet;
blåser grenarna i träden -
låser in mig från kylan i fönstret
och drömmer så i natten

om sommaren.

Du,
är inte bara sagans kraft
att nära drömmen;

Du är bäckens vatten klara,
du är skogen, du är heden.
Och blåser sanden in i ditt öra
där bland buskarna på stranden,
skall jag hjälpa dig att höra
och få dig att förstå;
Håll om livet,
håll om kärleken!
Håll om drömmen
som vakar därinne!
Så drömmer vi i
natten

om sommaren"





Not far away

Igår var det en riktigt slapp dag, det ända vi gjorde var att förbereda inför mösspåtagningsbalen som är imorrn. Räknade glas, bestick m.m. fast jag var väl inte så aktiv i det hela, gick mest omkring och drack lite kaffe å så :P
Vid 11-tiden fick vi lunch och sen hade vi rast fram till typ 1, det var lite segt!
Egentligen slutar vi runt 1, tjugo över 1 på tisdagar men igår var vi tvungna att åka till jamtli och hov för att lyssna på 3:ornas PA-arbeten, en del var väl ganska intressanta medans en del hade en sömnande effekt! haha.
Efter de bar det av till lägenheten en sväng och sen in till stan och åt på subway, mumsi!
 Det är var ju bal igår-ikväll också, så vi var dit till gamla teatern och tittade på alla tjusiga människor som kom i alla fina bilar!
Ett år kvar för min del nu! Längtar! Det är inte långt kvar till sommarlov nu heller, kommer gå asfort nu de sista veckorna!
Aaah, kan inte fatta de! Ett år kvar till studenten! Wiie!
      
  
             

Cool


                                                                                    Grym ju! :P

(Sun)day

Ja det är söndag och det är riktigt soligt och fint! Och varmt! Den lilla ledigheten man haft i veckan har nu kommit till sitt slut och skolan börjar igen imorrn, tråkigt men sant! Igår jobbade jag på Clarion och det var väl som de va, typ stressade gärnet för att jag skulle hinna med en skjuts hem. Väl hemma tog jag mig en dusch sen begav jag mig ner till sjön där hela byn var samlad, det var som "byfest" igår eller vad man ska kalla det. Det blev grillning, dricka å kubbspelning, riktigt kul! Framåt natten var dom flesta ganska dragna och det slutade väl inte allt för lyckligt, men sånt händer! :)
Idag sov jag jäkligt länge, sen upp och åt lite brunch. Har varit ute och cyklat med hunden och sen har jag inte gjort så mycke mer. Blir till att äta och sen blir det staden! Ha de gött!


Shu bre! Haha



It's nice with a little vacation!

Ja nu var det nån dag sen jag skrev sist men har haft ganska mycke att göra! Det är iaf skönt med ett "kortlov". Ledigt från i onsdagskväll till på söndag, det är härligt! Åkte hem i onsdags till kära Oviken och det blev till att gå ut och jobba på en gång, vi håller på att måla huset och det är ganska mycket jobb! Målade i princip hela dagen igår också, fast igår kväll tog jag moppen och drog iväg till Malin Martin och va där typ hela kvällen, fram till natten. Kul hade vi iaf! :P
Idag fick vi en ny kyl och frys och en ny fläkt hemskickad, härligt med lite nytt i hemmet! :D Åt lite frukost och sen begav jag mig ut till måleriet, huset kommer bli riktigt fräscht när det blir klart! :) Imorgon ska jag jobba så jag åkte in till stan för ett tag sen med bussen. Blir en ensam kväll här i lägenheten, kan va lite skönt de också! Lär ju sitta inne på msn så ni kan ju skriva nåt! :D Om ni icke har min msn kan ni ju adda; [email protected]


That's nice

Det har varit en riktigt slapp dag idag! Kan nästan säga att vi var ledig! Hade en uppgift i turismen där vi skulle berätta och filma om olika "turistattraktioner" i Östersund. Jag och två till hade badhusparken så det blev till att åka dit imorse och filma lite, blev väl kanske inte den bästa filmen! Haha, vi hade kul i lekparken i alla fall! ;P Efter de åkte vi på skolan och åt, sen trodde vi att det var lekion efter de men tydligen fick vi sluta då, så det blev inte så mycke idag! :P Härligt de i alla fall! Åkte på stan med Emmsan, åt lite på donken och satt där å pratade väldigt länge! Mycket trevligt! Åkte sen till lägenheten och sitter nu och tar de lugnt, funderar på att sova en skvätt, är astrött! Senare ikväll ska jag in och träna, behöver verkligen göra de nu! Fick reda på att vi bara går till 2 imorrn istället för halv 4, det flyter på bra nu! ;)

100

100:e inlägget!!!!


Igår var det konfirmation i Oviken, min kusin konfirmerade sig så det blev till att åka till kyrkan och sedan blev det mat och prat hemma hos dom. Efter de åkte vi hem och det blev till att lägga sig på altanen på en gång, det var ju asfint väder igår! Var väldigt trött så det blev att jag somnade, låg där och sov i nån timme, riktigt skönt!
I morse hade kag riktigt ont i huvet så jag ringde och sjukanmälde mig, sov istället och det gjorde susen!
Har tagit det lugnt idag, tittat på tv och suttit lite med datan, försökt gjort klart en läxa också men hade inte lusten riktigt till de så jag puttade undan de, like usually! :P Kom sedan på att jag ville gå på bio, så jag ringde en kompis och vi har velat se Coraline väldigt länge så den blev det! Läste boken för några år sen och fastnade för den, riktigt bra! Filmen var väldigt bra den med! En mycket trevlig kväll må jag säga! Nu blir det sängen snart tror ja (snart brukar bli om ett bra tag!) Haha :P

A calm saturday

Ja men hej igen! Igår på skolan var det den sista fredagen för min del, så nu blir det lediga fredagar till vi går ut, skönt! Hade först filmkunskap där vi bara lyssnade på några redovisningar, det var slappt och efter de blev det matte. Hade ett sista prov igår i geometri och sannolikhetslära, det gick bajs! Jag klarade inte nationella heller, allt bara sket sig i matten! Har en sista chans att få ett g i de, men då måste jag göra ett prov som omfattar hela matteboken, hur ofta kommer jag att klara de då på en skala! :O Jaja, får se hur de blir! Sista lektionen var idrott och då badade vi på storsjöbadet, fick leka igår som sista grej. "Fångarna på storsjöbadet" hette det vi lekte och det gick ut på att man i lag skulle genomföra olika uppdrag så att man fick olika ledtrådar, ledtrådarna skulle sen tillsammans ha något gemensamt och det var de vi skulle lista ut va de va! Kul va de! :) Igår kväll blev det grillning med några kompisar. Det blev inte den tid vi hade tänkt oss, klockan var ca halv 12 på kvällen när vi började äta! Haha, berodde mycket på grillen! Trevligt var det iaf! God mat, dryck och sällskap. Vi gick ut för att spela kubb där på natten också men det var så mörkt att vi inte såg vart vi kastade så vi gav upp den idén, haha. Det blev spel och mys inne istället!
Idag var jag på stan en sväng, jag och en kompis tog oss en fika på törners och sen åkte jag hem till Oviken. Umgås med mina parents ikväll. Vi har ätit supergod mat, grillat! Senare blir det till att titta på eurovision song contest och ta de lugnt! Heja Sverige!

Yeeah

Sovmorgon idag, började klockan 10 så det var riktigt skönt! Började med samhälle där vi fortsatte med familjejuridik, har prov i de nästa vecka, ska nog gå bra. Hade näringslära idag istället för projekt & företagande och där började vi med en  ny grej som vi ska hålla på med tills vi slutar. Det handlar om diabetes, gluten och laktosfritt, inte det roligaste men det funkar väl. Efter skolan blev det stan och en fika på tehuset med Johanna i min klass. Blev mycke prat som vanligt, riktigt trevligt! Va på stan ett tag efter de sen blev det lägenheten. Ska nog in igen och träna tror ja, måste blir lite bättre på de här med att träna! Ikväll är det den andra semifinalen i eurovision song contest så den ska man väl se. Vi kom ju vidare till finalen i tisdags också! Go sweden säger jag bara! :P

A long day!

Jag och en klasskompis kom på igår att vi skulle köra på vattenfasta idag så idag har vi bara druckit vatten! Det har funkat bra ända fram till slutet av dagen då det började bli ganska jobbigt. Blev astrött och hängig, höll på att somna ett antal gånger! Började få lite huvudvärk också så jag avbröt fastan till middag, blev en sallad till middag :) Ska nog göra om de nån gång men kanske inte lika extremt, men det är bra eftersom man rensar ut gifter ur kroppen :)
Dagen har varit riktigt seg! Hade samhälle först där vi gick igenom familjejuridik, sen åkte vi till frösön på naturkunskapen och tog prover i en sjö där, kallt och tråkigt! Efter lunch (vatten) hade vi svenska och sen näringslära, har nästan aldrig varit så trött på dagen nån gång som jag va idag! Helt sjukt! Åkte ner på stan och köpte mig en sallad och åkte till lägenheten sen och njöt av maten! La mig sen i soffan och somnade typ direkt! Har sovit i nån timme och det var riiiktigt skönt! Blir lite tv nu, sen sängen! :)

National test!

Ja idag hade man nationella i matte B då! Bläää säger jag bara! Det gick inte alls bra! Även att det provet styrde hur mitt slutbetyg blir i den kursen, så nu har man väl IG i kursen då! Känns bra, verkligen! Går väl inte göra så mycket åt, får samla nya krafter tills 3:an! Satt typ en och en halv timme med provet sen satt vi och väntade på att matsalen skulle öppna så vi kunde äta. Efter lunch åkte jag och två klasskompisar ner på stan, skulle på Clarion. Var tänkt att jag skulle guida två ettor som går hotell & restaurang som är osäker på vad dom ska gå för inriktning men dom dök aldirg upp och det var väldigt dålig stil tycker ja! Här hade vi tagit oss tid för att visa och berätta om linjen och så är det ingen som kommer! Oförskämt! Jaja, inte så mycke att göra åt de heller, blev till att åka hem till lägenheten och nu sitter jag å tar de lugnt. Ska in till stan sen och ta bussen hem, ska klippa mig idag :) Härligt!



Just dance!

Helgen har varit fullspäckad! Dawes våravslutning har varit i helgen så då har man dansat på folkets hus! Har varit riktigt kul! Alltid härligt att dansa. I fredags efter genrepet åkte jag till frösön till några kompisar och umgicks, vi pratade, drack lite och hade de allmänt kul! Stannade till sena natten så det blev att jag sov väldigt länge igår! Igår var det en show på dagen och det gick bra, efter de åkte jag till frösö strand där jag träffade samma people som i fredags och då grillade vi och drack lite då också :) Trevligt å mysigt! Blev en ganska sen kväll igår också så det blev till att sova idag också :P Idag var det en show på dagen och en show på kvällen, kom hem för inte så länge sen. Gick riktigt bra idag också, speciellt på kvällsshowen :) Nu ska jag ta det lite lugnt, en ny vecka imorrn, en inte allt för rolig vecka!



I'm tired

Fick ingen sovmorgon idag som vi egentligen skulle ha, vi skulle på campus för att få mer information om internationalisering. FIck välja att gå på olika pass med olika områden. Jag gick på turism och det var väl sådär, jag var så trött så jag höll på att somna och det dom babblade om blev till slut som en enda röra i huvet. Åkte sen på skolan och åt, god mat för en gångs skull! Spelade lite kort och sen hade vi en lektion, projekt & företagande. Jag ska ge mig in i ung företagsamhet med två kompisar, ska starta ett företag. Fick sitta idag och prata och komma på massa saker vi kan göra, gick väl sådär men det går väl framåt iaf :)  Efter skolan bar det av ner på stan och vart hamnade man då tro, jo på paus såklart!! Haha :P Åt middag där, en grillad sandwich med pesto, himmelskt gott! Nu blir det till att åka och träna, ska träna gärnet ikväll! Får bli en tidig kväll också för imorrn blire till att göra mycke! :)

A nice evening

Dagen började med att jag försov mig lite grann sådär! Inte så bra men jaja! Haha, dagen har väl varit sådär, hatar ämnena som vi har denna dag! Samhälle gjorde vi väl inte så mycke på men sen hade vi naturkunskap och jag var så less så jag vet inte vad! Ville dampa loss då ja! Är så less på vår lärare Per! Huuuva! Dagen flöt väl på relativt bra ändå och efter skolan bar det av ner på stan med några klasskompisar och där blev det mjukglass m.m. Träffade också riktigt mycke folk på stan! Sedan bar det av till Subway där jag åt med Fia å Lottie, riktigt gott! Sen kom vi på att vi ville ha glass så då blev det till att äta hallonsorbet och mangosorbet på domus, yummie! Kom hem för inte så länge sen, nu sitter jag och umgås, pluggar å dricker vin. Kanske en liten weird kombination men roligt är de! :P Blir väl en hyfsat tidig kväll ikväll, är trött på kvällarna nu för tiden, lite konstigt! Haha, ha de gött hörröni!



Information about a profession

Skolan har varit riktigt slapp idag! Gjorde klart information om olika hotellkedjor där jag hade Sheraton som kedja, intressant att få veta lite om alla olika hotellkedjor som finns! Efter lunch skulle vi få yrkesinformation och det började med introduktion i aulan sen fick man välja två olika yrken som man ville ha lite mer information om. Jag valde bartender och skådespelare, riktigt intressant! Båda yrkena intresserar mig mycket, skulle kunna tänka mig att jobba med båda!
Efter skolan bar det av ner på stan och jag tänkte kika efter ett par skor och det tog inte länge innan jag hittade ett par riktig snygga skor och det blev ett köp på en gång! Gick vidare till H&M och där såg jag att det var lite rea-kläder och då blev det såklart att jag köpte kläder också! Blev en tröja, en t-shirt och sockar, riktigt billigt! Snyggt och billigt, kan inte bli bättre :P Fikade sedan med några kompisar på News och sen blev det hemfärd till lägenheten. Bytte om och sen åkte jag in till stan igen till fristilen och tränade ett tag, träffade på kompisar så det blev inte så jäättemycke träning ändå! Haha, och efter de blev det till att dansa, sista kvällen ikväll, nu till helgen är det show! Är inte sådär jättepeppad och det har väl sina själ men det kanske blir!


Home again

Ja nu är jag hemma efter en 4:a dagars resa till Rättvik, på ett läger. Det har varit riktigt kul och solen och värmen gjorde att det blev helt underbart att va där! Har dock inte sovit sådär jättemycket, men det är det värt! Var hemma en sväng och sen blev det till att åka in till stan i princip på en gång. Nu är jag riktigt trött! Blir till att ligga och vila å slappa nu iaf, blir kanske en tidig kväll också! Imorrn har jag sovmorgon så det är riktigt skönt! Börjar typ halv 11 :)

RSS 2.0